دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳

تاثیر اجتماعی و فرهنگی دستور امام خامنه ای مبنی بر آموزش همگانی کودکان مهاجر ، در آینده بر جامعه افغانستان رونما خواهد شد

تاثیر اجتماعی و فرهنگی دستور امام خامنه ای مبنی بر آموزش همگانی کودکان مهاجر ، در آینده بر جامعه افغانستان رونما خواهد شد
نماینده کمیساریای سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ، دستور رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر تحصیل رایگان و عمومی همه کودکان مهاجر افغانستانی را بسیار مهم و حائز اهمیت عنوان کرد و گفت : از سال ۲۰۱۵ با اجرای این دستور ، شاهد تحصیل بسیاری از کودکان فاقد مدرک و یا کم بضاعت بودیم که تاثیر اجتماعی و فرهنگی آن در آینده بر جامعه افغانستان رونما خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، مراسم گرامیداشت روز جهانی پناهنده به همت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی ولایت تهران در مرکز خدمات اداری سلیمان خانی این ولایت برگزار شد.

خانم داکتر قدیمی ؛ معاون اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی ولایت تهران روز گذشته در این مراسم ابراز داشت: پناهندگی دارای مشکلات فراوانی است که دامنگیر اتباع بسیاری از کشورهای جهان است و آمارهای جدید از رشد روز افزون این پدیده حکایت دارد.

وی با ابراز امیدواری گفت: هرچند ما این روز را تجلیل می کنیم و آن را تبریک می گوییم اما امیدواریم روزی فرا رسد که هرگز پناهنده و آواره ای در جهان وجود نداشته باشد که ما بخواهیم این روز را تجلیل کنیم.

داکتر قدیمی در ادامه افزود: خوشبختانه روز به روز شاهد شکوفایی استعداد ها و رشد جامعه پناهنده هستیم که با افتخار خود را در این بخش سهیم می دانیم و در این راستا تلاش خود را بیشتر می کنیم.

نامبرده با ابراز خرسندی از اجرای طرح پوشش بیمه ای مهاجرین در ایران خاطر نشان کرد: طرح بیمه سلامت تا کنون در سه مرحله اجرا شده که در هر مرحله با رشد استقبال پناهندگان روبرو بوده ایم و این جای خرسندی و امیدواری است تا بتوان بخشی از مشکلات این قشر را مرتفع نمود.

وی همچنین اضافه کرد: نهادهای خیریه و NGO ها در اعتلای سطح اجتماعی مهاجرین تاثیر به سزایی داشته اند.

قدیمی برگزاری نشست های تخصصی ، ایجاد کتابخانه ، ویزیت رایگان بیماران ، ویزیت متخصص ارتوپد ، غربالگری پناهندگان ، مشاوره روانشناختی ، مشاوره های حقوقی ، تشکیل گروه خیریه برای ایجاد درمانگاه دائمی مهاجرین ، ایجاد دارالقرآن و ... را بخشی از خدمات اداره اتباع با همکاری جامعه نخبگان پناهنده افغانستانی عنوان کرد.

وی در پایان گفت: با تلاش های این اداره توانستیم مقدمات برگزاری پرشکوه نماز عید فطر امسال را برای برادران اهل سنت افغانستانی در چهار نقطه تهران شامل اردوگاه سلیمانخانی ، اردوگاه گل تپه ، مرکز خدمات اداری پاکدشت و مرکز بازگشت خاوران فراهم نماییم.

عاشوری نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در این مراسم ابراز داشت:روز ۲۰ جون ، روز جهانی پناهنده است که بهانه ای برای جلب توجه جهانیان به موضوع پناهندگان و مشکلات انان است.

وی با اشاره به جمعیت ۶۵میلیونی پناهندگان و بیجا شدگان در جهان اضافه کرد: باعث تاسف است که بگوئیم در هر سه ثانیه ، یک پناهنده به جمعیت بیجا شدگان جهان اضافه می شود.

نماینده کمیته اجرایی کمیساریای پناهندگان در ادامه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در حالی بیش از چهار دهه میزبان بیش از یک میلیون مهاجرین افغانستانی و عراقی است که بیش از ۹۷ درصد این جمعیت در شهرها زندگی می کنند.

وی میزبانی ایران اسلامی از پناهندگان را متاثر از تاسیس نظام حمایتی پناهندگی و مهاجرت توسط پیامبر عظیم الشأن اسلام دانست و گفت: در صدر اسلام نیز نبی مکرم (ص) برای رفع مشکلات و گسترش دین اسلام ، مسلمانان مکه به مدینه مهاجرت کردند که در آن شهر به دستور ایشان و با روی گشاده انصار مدینه تمام اموال و دارایی خویش را با مهاجرین به مساوات تقسیم کردند و در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیز داشتند.

نماینده کمیساریای سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ، دستور رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر تحصیل رایگان و عمومی همه کودکان مهاجر افغانستانی را بسیار مهم و حائز اهمیت عنوان کرد و گفت : از سال 2015 با اجرای این دستور ، شاهد تحصیل بسیاری از کودکان فاقد مدرک و یا کم بضاعت بودیم که تاثیر اجتماعی و فرهنگی آن در آینده بر جامعه افغانستان رونما خواهد شد.

وی جمعیت پناهندگان در ولایت تهران را بیش از 200 هزار تن عنوان نمود و افزود: این جمعیت انبوه در کنار شهروندان ایرانی زندگی می کنند و از حقوق و خدمات اساسی بهره مند هستند.

عاشوری به فعالیت های جامعه پناهنده در راستای کمک به هموطنان خود اشاره کرد و گفت: بسیاری از نخبگان مهاجر با راه اندازی فعالیت های فرهنگی ، اقتصادی ، کار آفرینی ، بهداشتی و ... به مشکلات هموطنان خود پرداخته و آنان را یاری می کنند.

وی با قرائت پیام رییس کمیساریای پناهندگان سازمان ملل ، گفت: " تجربه نشان داده ، پناهندگان راه حل به وجود می آورند و مشکل آفرین نیستند و از سویی جهانیان در قبال پناهندگان مسئول هستند و هریک باید در صدد رفع مشکلی از این جامعه باشند."

گفتنی است همه ساله روز جهانی پناهنده در مراسم های باشکوه از سوی مسئولین جمهوری اسلامی ایران و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ولایات مختلف این کشور برگزار می شود.
۳ تیر ۱۳۹۶ ۱۱:۵۷
خبرگزاری صدای افغان(آوا) تهران |
تعداد بازدید : ۸۰۳
کد خبر : ۵

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید